Invester dine penge i crowdlending

Her kommer et slag for crowdlending. Hvis ikke du ved hvad det er, så læs med her og bliv klogere på hvordan du kan investere dine penge og få et afkast på op til 14%.

Crowdlending, også kendt som peer to peer lån, foregår ved at du går sammen med en lang række andre investorer og investere dine penge i lån til private eller virksomheder. Det kan både være små forbrugslån eller store lån til ejendomsprojekter.

Rent praktisk foregår det ved at du tilmelder dig en crowdlending platform og overfører penge til denne. Herefter kan du vælge lån, som du vil investere i. Disse lån kan have både kort og lang løbetid og har typisk et årligt afkast på mellem 8-14%. Når du har valgt et eller flere lån at investere i, kan du bare side og vente på at du får dit afkast tilbage.

Crowdlending platformen står for alt det praktiske. Det er gratis og uforpligtende at tilmelde sig og platformene er typisk meget brugervenlige, så du behøver ikke at have nogen viden om investering for at komme i gang.

Passiv indtægt med Auto Invest

Mange crowdlending platforme har en auto invest funktion. Ved at benytte denne opsætter du en række kritiker for hvordan dine lån skal investeres. Du kan eksempelvis vælge hvilken type lån du vil investere i, hvor lang løbetiden må være og den minimale rente.

Herefter står en algoritme for at investere dine penge. Du vil løbende få udbetalt dit afkast og dette kan auto invest funktionen reinvestere, så dit oprindelige beløb hele tiden vil stige. Det er så tæt på en passiv indtægt, som man kan komme.

Risiko ved crowdlending

Der er selvfølgelig altid en risiko, når du investerer dine penge. Ligesom hvis du investerer i aktier eller obligationer, kan du også risikere at din investering bliver mindre værd, når du investere i crowdlending. Det er dog en relativt sikker investering i og med de fleste crowdlending platforme tilbyder en buy back garanti.

Buy back garantien betyder at hvis låntager kommer bagud med et lån, så køber låneudbydere lånet tilbage fra dig. Dermed står låneudbyderen for at inddrive pengene og du kan investere i et nyt lån.

Investering med højt afkast og lav risiko

I skrivende stund skal man efterhånden være heldig, hvis bare du har en bankkonto med en rente på 0%. Mange oplever minusrenter og dette kan være et godt incitament til at se efter muligheder for at investere penge, der ellers bare står og keder sig på en bankkonto. Her er crowdlending en god mulighed. Du får et højt og forholdsvist stabilt afkast og en relativ lav risiko. For at sprede dine investeringer mest muligt og dermed også sprede risikoen ved din investering, kan det være en fordel at tilmelde sig flere crowdlending platforme og investere en mindre del i hver.

Du kan læse meget mere om crowdlending og crowdfunding hos Investguru.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *